Standaard Schnauzer

De Standaard Schnauzer

De Standaard Schnauzer is het oorspronkelijke ras van de drie rassen van Schnauzer, en ondanks zijn pezige vacht en algemene uiterlijk, is hij niet gerelateerd aan de Britse terriërs. Integendeel, haar oorsprong in oude hoeders en bewakers van rassen in Europa. Het algemeen geclassificeerd als een be-of hulpprogramma hond, dit veelzijdige ras is een robuust, vierkant gebouwde, middelgrote hond met aristocratische lager. Er werd beweerd dat het een populair onderwerp van schilders Sir Joshua Reynolds, Albrecht Dürer en Rembrandt, maar daadwerkelijk bewijs blijft ongrijpbaar.

Standard Schnauzers zijn ofwel zout-en-peper of zwart van kleur, en staan bekend om het tentoonstellen van vele van de “ideale” eigenschappen van elk ras. Deze omvatten hoge intelligentie, behendigheid, waakzaamheid, betrouwbaarheid, kracht en uithoudingsvermogen. Dit ras van de hond is erg populair in Europa, met name Duitsland, waar het is ontstaan. Het ras werd voor het eerst tentoongesteld op een show in Hannover in 1879, en sindsdien hebben hoogste eer in vele shows genomen waaronder de prestigieuze “Best in Show in Westminster Kennel Club” in de Verenigde Staten in 1997.

n de Middeleeuwen, schnauzer-achtige honden van gemiddelde grootte werden ontwikkeld op basis van het hoeden, verraden en voogd rassen in West-Europa. Een hond van de boer voor eeuwen, met de komst van de hond die in de 19e eeuw ze eindelijk het belang van de Duitse dog liefhebbers, die begonnen hun uiterlijk en temperament te standaardiseren voor de show ring gevangen.

Standard Schnauzers werden gemengd met de Duitse Zwarte standaard poedel en de Duitse Pinscher. Dat is wat geeft het StandaardSchnauzer een “koninklijke” look. In de vroegste dagen van de show schnauzer, kon pups uit een nest heeft ofwel een Duitse Pinscher (kortharige pups) of schnauzers (lange-gecoate ruwharige pups), alleen afhankelijk vacht lengte. En voor de oorspronkelijke Duitse Pinscher ras werd weggevaagd tijdens de Eerste Wereldoorlog (het is inmiddels teruggebracht van verschillende voorraad) [nodig citaat] de peper-en-zout vacht dat is het handelsmerk van de Standaard Schnauzer ras in Noord-Amerika zou kunnen worden gezien in de Duitse Pincher (de silberpinsch), waaruit blijkt dat de nauwe relatie tussen de twee rassen in de moderne tijd. Het was ook in de late 19e eeuw dat de middelgrote schnauzer is ontwikkeld in drie verschillende rassen / maten: de Miniatuur, de standaard (het origineel), en de Giant.

Sprekend over de meer verre oorsprong van het ras, schrijvers uit de late 19e eeuw voorgesteld dat de grijze Keeshond en zwarte Duitse pudles bijgedragen aan de vroege ontwikkeling van de schnauzer, maar dit moet nog worden bevestigd door middel van genetische werk.

De drie schnauzer rassen ontlenen hun naam aan een van hun soort, een middelgrote tonen hond genaamd “Schnauzer”, die op de 1879 Hannover Show in Duitsland gewonnen. Het woord Schnauzer (van het Duitse woord voor ‘snuit’, herinnerend aan de lange haren op de snuit) verscheen voor het eerst in 1842, wanneer gebruikt als een synoniem voor de Wire-haired Pinscher (de naam waaronder het ras voor het eerst deel aan hond toont). De schnauzer is voor het eerst in de Verenigde Staten geïmporteerd in de vroege jaren 1900.

verschijning

Worden gekenmerkt door de lange baarden en wenkbrauwen, Standard Schnauzers zijn bijna altijd peper en zout en minder vaak zwart van kleur, met een stugge pezige vacht op het lichaam is gelijk aan die van andere ruwharige rassen. Het haar zal voortdurend groeien in de lengte zonder goed , maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht Standard Schnauzers zijn niet hypo-allergeen en ze werpen tot op zekere hoogte. Hoe meer pezige – en correcte en weerbestendig – de vacht, hoe meer dat de vacht zal werpen, hoewel het haar daalde van een enkele hond wordt gezegd dat het bijna onmerkbaar te zijn.

Grooming

Twee keer per jaar, wanneer de meeste andere hondenrassen zijn vergieten hun vacht, een Schnauzer jas zal saai en relatief makkelijk uit te trekken worden en wordt gezegd te hebben ‘geblazen’. Op dit punt de jas kan worden ontdaan of getrokken met de hand en een nieuwe draad jas zal opnieuw groeien in zijn plaats. Strippen is niet pijnlijk voor de hond en kan in elke fase van de haargroei worden uitgevoerd, ook al is het makkelijker te doen als de vacht wordt ‘geblazen’.

Als alternatief kan de vacht regelmatig worden geknipt met een schaar. Knippen tegenover strippen tot een verlies van de pezige textuur en enkele van de volheid van de vacht. Honden met geknipte vacht niet meer ‘klap’ hun vacht, maar de vacht verliest zijn pezige textuur en wordt zacht. De vacht van geknipte honden vaak meer vatbaar voor klitten en knopen, vooral wanneer lang, en is dof van kleur dan die van gestripte lagen. Voor de zout en peper Schnauzers wordt de karakteristieke gestreepte haarkleur volledig verloren wanneer gehandhaafd gedurende knippen; elke as van haar wordt helemaal grijs in plaats van gestreept met meerdere tinten van grijs, wit en zwart.

Clipping komt het meest voor in de VS als het moeilijk kan zijn een professionele bereid om de hand strip te vinden (het proces is vrij arbeidsintensief). In Europa is het zeer ongewoon om een ​​draad bekleed hond die geknipt bekijken. Het mag niet mogelijk zijn om de hand te strippen een slechte kwaliteit vacht, dwz een die zacht van textuur, maar zachte vachten (terwijl relatief vaak in dierenwinkels kwaliteit Dwergschnauzers), zijn niet een wijdverbreid probleem in Standards.

Ongeacht of het lichaam van de vacht is ontdaan of geknipt het ‘meubilair’ of langer haar op de benen en het gezicht moet worden scissored of regelmatig afgekapt en vereisen dagelijkse borstelen vrij van potentieel pijnlijke matten te blijven. Of een Schnauzer wordt gestript of geknipt, zijn jas vereist een grote mate van verzorging. In de meeste gevallen betekent dit een eigenaar moeten ofwel zorgen om de vereiste verzorging te leren – waarvoor fokker de hond moet een geweldige bron zijn – of de eigenaar moeten hun hond in voor een regelmatige, vaak dure, uitstapjes naar een trimsalon.

Docking en bijsnijden

In de VS en Canada, zijn oren en staart en wolfsklauwen meestal aangemeerd als een puppy. Dierenartsen of ervaren fokkers zullen staarten en wolfsklauwen knip tussen 3 en 7 dagen oud. Staarten zijn traditioneel gekoppeld aan rond drie wervels. Inkorten van de oren wordt meestal uitgevoerd bij ongeveer 10 weken oud in een dierenkliniek. Veel fokkers in Noord-Amerika zijn begonnen met alleen die pups behouden voor de show doeleinden, of die pups waarvan de eigenaars om vragen te snijden. Er is nog steeds iets van een vooroordeel tegen natuurlijke oren in de Noord-Amerikaanse showring. Echter, er is een groeiende sentiment onder fokkers en keurmeesters dat beide soorten oor zijn even toon-waardig, en veel Noord-Amerikaanse toon fokkers genieten van zowel bijgesneden en natuurlijke eared honden in hun kennels. Echter, in tegenstelling tot in Europa, de meerderheid van de Noord-Amerikaanse fokkers zijn van mening dat de keuze om de oren en / of staart knippen moet doorgaan met de fokkers en eigenaren te blijven. Buiten Noord-Amerika, de meeste Standard Schnauzers behouden beiden hun natuurlijke oren en staart als docking is nu bij wet verboden in vele landen.

Temperament

De kleinste van de werkende rassen, de Standard schnauzer maakt een loyale familie hond met voogd instincten. De meesten zullen hun huis uit ongenode bezoekers te beschermen met een diepe en robuuste schors. Oorspronkelijk een Duitse farmdog, ze passen zich goed aan alle klimatologische omstandigheden, met inbegrip koude winters. In het algemeen zijn ze meestal goed met kinderen en werden eenmaal in Duitsland als “kinderwachters”. Als dit goed wordt opgeleid en vroeg gesocialiseerd tot verschillende leeftijden, rassen en temperamenten van mensen, kunnen ze zeer geduldig en tolerant te zijn in elke situatie. Net als andere werkhonden, Standard Schnauzers vereisen een vrij sterke wil eigenaar die consistent en stevig met training en opdrachten kan zijn.

Standard Schnauzers ook algemeen bekend als intelligent en makkelijk te trainen zijn. Ze zijn genoemd “de hond met een menselijk brein”, en in Stanley Coren’s boek The Intelligence of Dogs, zijn ze gewaardeerd 18 van de 80 rassen op het vermogen om nieuwe commando’s te leren en bekende commando’s te gehoorzamen. Standard Schnauzers zijn zeer veelzijdig, uitblinken in hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid, tracking, Disc hond, Flyball en schapendrijven. De leden van het ras zijn gebruikt in de afgelopen 30 jaar in de Verenigde Staten als voor bom detectie, opsporing en redding, en huid-en longkanker-detectie.

Net als de meeste werkende honden, zal Standard Schnauzers onstuimige zijn tot ongeveer de leeftijd van twee jaar; en veel van de oefening zal hen bezig houden. Eigenaren moeten bereid zijn om mentaal en fysiek te stimuleren hun Schnauzer elke dag, zelfs in hun oude leeftijd. Net als andere high-intelligentie rassen, een verveelde Schnauzer is een destructieve Schnauzer.

Volgens de Standaard Schnauzer Club of America, “De Standaard Schnauzer wordt beschouwd als een hoge-energie hond. Zij hebben behoefte aan voldoende lichaamsbeweging, niet alleen voor het fysieke welzijn, maar ook voor het emotionele welzijn. Het minimumbedrag een volwassen hond moet krijgen is het equivalent van een lange wandeling per dag. Deze wandeling moet stevig genoeg zijn om de hond in een gestaag tempo draven om de hond in optimale conditie te houden te houden. De Standaard Schnauzer puppy is voortdurend verkennen, leren en testen van zijn grenzen. Als volwassenen, ze zijn altijd klaar voor een wandeling in het bos, een ritje in de auto, een training of een andere activiteit die hen in staat stelt om met hun eigenaar. Dit is een ras die weet hoe je op de signalering, zelfs wanneer ontspannen door de voeten van hun eigenaar. [4]

Over het algemeen, de Standaard Schnauzer is een zeer gezond ras. De 2008 gezondheidsenquête gedaan door de Standaard Schnauzer Club of America onthulde dat ongeveer slechts 1% van de honden ondervraagden hadden ernstige gezondheidsproblemen Het definitieve, volledige rapport is hier te vinden, maar een algemene samenvatting is als volgt.:

Gegevens verzameld voor 10-15% van de subsidiabele honden;

Mediane levensduur 12,9 jaar

Slechts een paar ernstige ziekten werden genoteerd;

Potentieel ernstige aandoeningen bij minder dan 1% van de honden

Duidelijk vooruitgang is geboekt in het verminderen van de incidentie van heupdysplasie

De twee belangrijkste erfelijke binnen het ras zijn: heupdysplasie en erfelijke oogziekte. Beide problemen kunnen worden getest en geïdentificeerd fokdieren voordat ze langs de trek naar de volgende generatie, dus de Standaard Schnauzer Club of America beveelt dat elke kennel testen hun fokdieren voor heup-en oogproblemen voor fokken en alleen gezonde dieren te fokken.

Echter, het is helemaal aan fokkers of zij ervoor kiezen om de gezondheid testen hun dieren en of ze kiezen gebruik fok ondanks de wetenschap dat ze positief voor het dragen van een genetische ziekte getest. De SSCA stimuleert ook alle potentiële kopers om hun fokker vragen om up to date OFA en CERF certificeringen van de ouderdieren voor het kopen van een pup.

De Orthopedische Stichting voor Dieren te vinden op www.offa.org houdt een register van raszuivere dieren die zijn geslaagd voor een x-ray screening op heupdysplasie. Honden moeten minimaal twee jaar oud te OFA getest zijn. De OFA resultaten uit 2008 SSCA Health Survey zijn als volgt:

Comments are closed.